Luonnon voimavarojen suojelu ja niiden käyttö on meidän kaikkien vastuulla. Tonic Oy on ryhtynyt merkittäviin toimiin käyttämällä maapallon resursseja turvallisesti. Tehtaan valmistusprosessit on kaikin tavoin ympäristöä suojaavia. Tehdas onkin sitoutunut ympäristöjärjestelmään ISO 14001 ja laadunvalvontajärjestelmään ISO 9002/2008. Käytämme ainoastaan ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä kestomuoveja. Esimerkiksi yhden polykarbonaattilasin valmistus kuluttaa vain 1/9 osan siitä energiamäärästä, minkä tavallisen lasin valmistus vaatii, lisäksi lasi ei hajoa luontoon miljoonassakaan vuodessa kun taas pc-lasi voidaan ruouhia uudestaan raaka-aineeksi ja näin tehdä siitä uusia tuotteita.

Käyttämämme raaka-aineet


PC eli Polykarbonaatti


Polykarbonaattimuovin merkittävin ominaisuus on sen iskunkestävyys. Se kestää hyvin lämpötilojen vaihteluja välillä      - 40 C° - + 110 C°, siksi se kestää hyvin kuumissa olosuhteissa pesukoneessa eikä säröile. Se on eristävä materiaali ja pitää kylmää kylmänä ja kuumaa kuumana. Kirkkaana se näyttää aivan lasilta ja valkoisena posliinilta. Naarmuuntuminen ei näy helposti, koska se heijastaa valon eri tavalla kuin normaali muovi. 


ABS eli akryylinitriilibutadieenistyreeni


ABS-muovi on kestävä muovilaatu. Se on jäykkää, mutta kevyttä ja hinnaltaan varsin edullista ominaisuuksiin nähden. Sillä on hyvä sitkeyden, jäykkyyden ja sulajuoksevuuden yhdistelmä sekä hyvä pinnanlaatu ja kiilto. Se kestää hyvin heikkoja happoja ja emäksiä. Siihen on helppo painattaa ja painatus pysyy paremmin kuin esim. polypropeenimuovissa. Se on kestää hyvin lämpöä, joten se on erinomainen tarjottimien raaka-aineena.


PP eli Polypropeeni


Polypropeeni on erittäin edullinen raaka-aine, joka kestää hyvin kemikaaleja. Tuotteena sen lämmönkesto on heikko verratuna PC- tai ABS-muoveihin ja lähes kaikki valmistajat suosittelevatkin pesua käsin tai astiapesukoneen ylähyllyllä alhaisessa lämpötilassa. Käytämme tarjottimissa homopolymeeripohjaista polypropeenia, jotta tarjottimet olisivat jäykempiä ja kestäisivät kuumempia lämpötiloja kuin normaalisti.

Tekniset tiedot käyttämistämme muoveista

Vanhat tuotteet rouhitaan, sulatetaan uudelleen ja tehdään mm. lasitusmattoja, joita käytetään ikkunoiden asennuksessa.

Otamme vastaan kaikki myymämme astiat pestyinä uusiokäyttöä varten.


Ota yhteyttä Juha Pihlajamaa puh. 040 7165522 ja sovi palauttamisesta.

Tuotteemme 100% kierrätettäviä

PP

ABS

PC

Jotta saisimme Suomessa valmistetut astiamme takaisin kierrätykseen, hyvitämme astioistamme pantin, palautettaessa vanhat tuotteet ja ostettaessa uudet tilalle.

Panttitaulukko 2019


Lautaset

180 mm Leipälautanen                            0,10 €

205 mm Syvä-/ Päiväkotilautanen          0,15 €

235 mm Yleislautanen                             0,20 €       

255 mm Matala lautanen                         0,20 €


Tarjottimet

27x35 cm ABS-Tarjotin                            0,20 €

28x36 cm ABS-Tarjotin                            0,25 €

33x43 cm ABS-Tarjotin                            0,30 €


Juomalasit, nokkaosat ja kulhot

230 ml Juomalasi (PC)                             0,05 €

285 ml Juomalasi (PC)                             0,05 €

Nokkaosa (PP)                                          0,05 €

120 mm Jälkiruokakulho (PC)                 0,05 €

Palautus tapahtuu käytännössä siten, että kun asiakas on vastaanottanut tilaamansa tuotteet, niin palautettavat astiat pakataan samoihin laatikoihin ja lähetetään Tonic Oy:lle asiakaspalautuspostilla lähimässä Postin toimipisteessä ja pantti hyvitetään sitten ostolaskulla asiakkaalle vähennettynä palautuspostin rahdin osuus.